HOME NIEUWS FOTO'S SLOPER CURSUS

 

Interview met Cesar en Mario in Den Haag Centraal

Tekst: Vera de Jonckheere- Fotografie: Hugo Thomassen

dhc

dhc-2

-----------------------------------------------------

Interview met Cesar in Mezza

Tekst: Alexander van Eenennaam - Fotografie: Hilde Harshagen

pag-1

pag-2

pag-3

pag-4

pag-5

pag-6

pag-7

----------------------------------------------------------------

YOUTUBE-KANAALyoutube
hebben vast al foto’s en beelden teruggezien. Bekijk vast een voorproefje met de highlights van wat straks een volledige concertregistratie gaat worden. Klik hier! Jullie zijn al een paar honderdduizend keer bekeken!
Abonneer je ook vast op het 2000 drummers aan zee Youtube-kanaal voor als de integrale versie daar uitgezonden gaat worden. Klik hier.

FOTOREPORTAGE SLAGWERKKRANT.NL
Op Slagwerkkrant.nl staat een mooie fotoreportage en vind je allerlei filmpjes. Klik hier.
In de komende editie van Slagwerkkrant doen we natuurlijk groot verslag van 2000 drummers aan zee. Wil je die editie als aandenken in de bus krijgen, klik dan hier (scroll naar onderaan de pagina). Je kan ook meteen kiezen voor een speciaal 2000 drummers-abonnement met 50% korting! Dan krijg je die editie ook in huis!
MAIL ONS JE FOTO’S!

We zijn trouwens op zoek naar zo veel mogelijk foto’s die jullie zelf maakten. Je kunt ze per wetransfer sturen aan fourhorizons@k18.nl (als het kan in de oorspronkelijke hoge resolutie!). Wie weet vind je je eigen foto terug in de komende editie!

DE VLAGGEN VOOR DE RICK JONCKHEERE FOUNDATION

vlaggen

vlag
We krijgen inmiddels ook allerlei vragen, of er T-shirts zijn, of de vlaggen beschikbaar zijn, etc etc. Zoals jullie zondag hebben gehoord dragen we de Rick Jonckheere Foundation een warm hart toe. We willen de vlaggen die rondom het veld stonden in de kleuren van de vier secties gaan verkopen om dit goede doel te steunen. Je krijgt een vlag (zonder stok, maar is makkelijk aan een hengelstok te bevestigen) voor 100 euro (inclusief verzendkosten) thuisgestuurd. De opbrengst gaat naar de Foundation!

Hoe krijg ik zo’n vlag thuisgestuurd? Stuur een mail aan fourhorizons@k18.nl met je naam- en adresgegevens en de gewenste kleur (van je sectie, blauw, rood, groen of geel) en stort 100 euro op rekening NL62 INGB 0004 5154 18 t.n.v. Cesar Zuiderwijk Music Station – vermeld bij de overschrijving ook kleur van de vlag en je naam- en adresgegevens.


Ook de grote backdrop die achter op het podium hing met uitgesneden logo van 5 bij 4 meter kan je voor dit goede doel voor 1000 euro overnemen.
Laat maar weten! Wie het eerst komt wie…

LOGO FOUR HORIZONS VOOR EEN T-SHIRT

In de bijlage bij deze mail vind je het logo van 2000 drummers aan zee. Daarmee kan je naar je plaatselijke T-shirtmaker, zodat je zo je eigen aandenken kan maken.  Dit logo kan ook door de drukker in zwart wit geprint worden.

HERFSTFEST EN KERSTWORKSHOPS

----------------------------------------------------------------

2000 Drummers aan Zee


Het "Slagschip" voor 2000 Drummers aan Zee

2 DuitseDrummersaanZee oder 2DuizendDrummersaanZee

Aftermovie Promo in luchtballon

Op het strand bij Scheveningen

Cesar te gast bij Zapp Live

Mario Goossens en Cesar

__________________________________

Persbericht Drum Demons

persber

www.drumdemons.nl

www.facebook.com/drumdemons

www.instagram.com/drumdemons

SUGUDA OUT NOW

STREAM “SUGUDA” OP SPOTIFY OF DOWNLOAD VIA GOOGLE PLAY OF BANDCAMP.

--------------------------------------------------

2.000 Drummers

op het Strand van Scheveningen 9 september 2018banner

Wie herinnert zich nog 1000 drummers aan de Maas, het grote project van Cesar Zuiderwijk uit 1992? Het vond plaats tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Vijftigduizend mensen waren op de Boompjeskade getuige van een concert; een spektakel van anderhalf uur, afgesloten met spectaculair vuurwerk.
Nu, 26 jaar later, komt Cesar Zuiderwijk met een vergelijkbaar evenement, dat twee keer zo groot is: Four Horizons – 2000 drummers aan zee, op het strand van Scheveningen op zondag 9 september van 16.00 tot 18.00 uur. Wederom een recordpoging dus!

Cesar Zuiderwijks grote droom om zijn Four Horizons-plan te realiseren wordt werkelijkheid!
Four Horizons, dat is 4×500 drummers uit vier muzikale windrichtingen: Europa/VS (Noord),
Zuid-Amerika (Zuid), Azië (Oost) en Afrika (West). Die 4×500 drummers gaat Cesar op
9-9-18 laten samenspelen op het strand van Scheveningen. Dat wordt ongetwijfeld weer een record! En dat alles voor een publiek van naar schatting tussen de vijftig- en honderdduizend mensen.

Tijdens het programma zijn er speciale acts van onder meer Percossa, Slagerij Van Kampen, De Drumbassadors, Yamato Drumschool, Michael Schack en Drum Demons, een nieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst (deze groepen zijn nog onder voorbehoud). Ook zullen er een aantal nationale en internationale topdrummers meespelen.
Een van de hoogtepunten wordt een demo van aerobatics-piloot Frank Versteegh, die vliegt op muziek van de drummers op het strand. Er zullen de hele dag in Scheveningen en Den
Haag drum- en percussiegroepen lopen: Schotse drummers, Basler-drummers, brassbands,
sambagroepen en traditionele drumbands.
Slagwerkkrant is partner van dit grootse evenement!
En jij kunt eraan meedoen!


 het inschrijfformulier.

Ga naar de website van 2000 Drummers aan Zee voor alle informatie over dit spektakel dat je niet mag missen!!

Cesar bij Pauw

Cesar bij RTL Late Night

Zo was het in 1992 met 1000 drummers op de Maas in Rotterdam

---------------------------------------------------

LABYRINTH live uit de Doelen met: Cesar Zuiderwijk, Jasper van 't Hof en Julia Loko

---------------------------------------------------

----------------------------------------------------------

Interview Cesar en Koen in Den Haag Centraal

dhc-1

dhc-2

DRUMMERSDAG 11 FEBRUARI 2018

drdaggr
Clinics en lessen van Rene Creemers, Koen Herfst, Cesar Zuiderwijk, Vernon Chatlein, Marcos Baggiani en Fred Cohen

Met je collega-drummers van beginner tot gevorderd, van jong tot oud, van jazz tot metal een hele dag alles uitwisselen wat met drummen te maken heeft. Met clinics en lessen van topdrummers en -docenten! Je krijgt op De Drummersdag twee clinics en vier groepslessen. De vijfde editie van De Drummersdag vindt plaats in het Muziekpakhuis in Amsterdam, op zondag 11 februari 2018, van 10 tot 6. Schrijf je nu in!
De Drummersdag is een project van initiatiefnemer Fred Cohen, Het Muziekpakhuis en Slagwerkkrant, en wordt mede mogelijk gemaakt door Roland V-Drums en Keymusic.

Met clinics en lessen van
• René Creemers
• Koen Herfst
• Cesar Zuiderwijk
• Vernon Chatlein
• Marcos Baggiani
• Fred Cohen
Je krijgt tijdens De Drummersdag twee clinics en vier groepslessen.
Schrijf je in via dit webadres:
http://www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag
Een dag lang lessen en clinics kost 95 euro.

René Creemers
Hij werd onlangs door lezers van Slagwerkkrant gekozen tot Drummer's Drummer van het jaar, speelt al 50 jaar drums, maar blijft zichzelf vernieuwen. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft hij 10 prachtige drumsolo’s op video online gezet. Eentje daarvan:

Bekijk ook de andere negen video's. Klik hier. 

Koen Herfst 

Hij is een van die drummers waar we het afgelopen jaar simpelweg niet omheen konden. Van een wereldtour met Armin van Buuren tot en met een soloplaat en zijn drumfestival Herfstfest. Hij won de Haagse Popprijs. En lezers van Slagwerkkrant kozen hem wederom tot hardrockmetaldrummer van het jaar. 

koen

De aftermovie van Herfstfest 2017

Cesar Zuiderwijk 
Ongebreidelde energie, aanstekelijk enthousiasme. Dat kenmerkt Cesar Zuiderwijk, zelfs nu hij toch alweer wat jaartjes ouder is. Ook dit jaar doet hij weer mee met De Drummersdag en verzorgt hij goepslessen, waarbij je in ieder geval een uur les van hem krijgt! (foto Jan Kloosterboer:)cesar

Vernon Chatlein. 
Momenteel zien we Vernon Chatlein vaak spelen met de band Koffie, maar ook presenteerde hij onlangs zijn eigen album Peace, Love & Music. Hij is een veelzijdig slagwerker die zowel percussie speelt als drumt. Maar dan wel met een heel aparte drumspercussiesetup. Ook heeft hij een duo met Koen Herfst (3meets2). Hij is tevens vast docent van het Muziekpakhuis

vernon

Marcos Baggiani . Na een aantal jaar in Argentinië als slagwerker te hebben gewerkt verhuisde hij naar Nederland waar hij zijn Bachelor en Master opleiding afrondde aan het Conservatorium van Amsterdam. In een interview in Slagwerkkrant 178 (nov-dec 2013) vertelt hij onder meer over zijn eigen groepen. In diezelfde Slagwerkkrant wordt verwezen naar een aantal Youtube-video’s die een mooie aanvulling vormen op dat interview. Ook was hij te bewonderen op diverse eities van het North Sea Jazz festival, o.a. met Boi Akih. Marcos Baggiani is drumdocent bij het Muziekpakhuis.(foto Tineke van Brederode:)marcus

Fred Cohen is oprichter van Het Muziekpakhuis en initiatiefnemer van De Drummersdag, en vermaard om zijn enerverende drumgroepen tijdens DrumDrieDaagse en Drummersdag. Kom het zelf ervaren hoe het is om samen te spelen in de drummersgroep! cohen

---------------------------------------------------------

KERSTWORKSHOP MET CESAR

kerst

Ook dit jaar weer een serie workshops met Cesar in de kerstvakantie, vanaf de absolute beginners tot aan de vergevorderden

Na het succes met de absolute beginners afgelopen jaar is er op woensdag 27 december weer een workshop voor de absolute beginners, nog nooit achter een drumstel gezeten en wil je weten wat het is.

Wat behandelen we zoal tijdens de workshops?
Handtechniek
Moeller Techniek
Houding
Oefenen
Bass drum en Double Bass-techniek
Spelen in een band, samen spelen
Electronisch en/of akoestisch spelen
Hoe hou ik de buren te vriend (héél belangrijk!)

We spelen op de aanwezige drumstellen
Spaar al je vragen op, ik ga op alles in.

Voor aanmelding bel 070-3632205 of stuur een mail naar info@musicstation.nl

Cesar

 

Sessie van Cesar en Jan Wolfkamp tijdens de Drum3Daagse 2017

---------------------------------------------------------------------------------------

Drum3Daagse 11-13 aug 2017

Schrijf je in voor de DrumDrieDaagse!
11-12-13 augustus 2017

De eerste programma-items voor de DrumDrieDaagse 2017 zijn bekend.Nog onder licht voorbehoud kunnen we presenteren:
Bram Hakkens (Douwe Bob, Kyteman, e.v.a.)
Yoran Vroom (Frank McComb, Ed Motta, e.v.a.)
Jan Wolfkamp (Pads Alloud, Muziektheater)
Kaz Rodriguez (Studio)
En natuurlijk Cesar Zuiderwijk.
Daarnaast zijn we aan het overleggen met nog een aantal topdrummers! Naast natuurlijk de vaste docenten van Music Station en Slagwerkkrant!
De inschrijving voor de DrumDrieDaagse 2017 is geopend!
De 16de editie van de DrumDrieDaagse komt eraan! Pas in augustus, maar in verband met vakantieplanningen en grote belangstelling hebben we de inschrijving alweer geopend!

Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant organiseren de DrumDrieDaagse elk jaar weer met heel veel plezier, en jaarlijks kijken de 72 deelnemers met veel enthousiasme terug op drie dagen clinics, lessen, een berg oefenstof die mee naar huis gaat en heel veel lol. De deelnameprijs voor de drie dagen, inclusief het bijwonen van 6 clinics en 15 lessen in privégroepjes van 6 personen, gegeven door een 15-tal docenten, drie lunches en drie consumpties per dag, is € 245,-. Nog nooit meegedaan? Grijp je kans!

De volgende docenten doen clinics en lessen op de DrumDrieDaagse 2017 (nog onder licht voorbehoud)

Bram Hakkens
De veelzijdige drummer die bekend werd met Kyteman, vind je in alerlei bands terug. Op dit moment tourt hij uitgebreid met Douwe Bob. Een uitstekend clinician, zo zagen we enige tijd geleden nog eens op het Slagwerkkrant Podium van Drumland.

Yoran Vroom
Hij is een van de beste drummers van dit moment. Tourt continu met allerlei buitenlandse sterren, zoals Frank McComb en Ed Motta. Hij maakte grote indruk met zijn clinic op Herfsfest. Lees het interview in Slagwerkkrant 193 (mei-juni 2016) en het bijbehorende artikel met video's op Slagwerkkrant.nl - klik hier.

Kaz Rodriguez
Kaz Rodriguez is met name bekend door zijn backing tracks. Drummers als Anika Nilles, Chris Coleman en Richard Spaven maken dankbaar gebruik van zijn diensten. Het spel van Rodriguez is afgemeten en strak, hij wisselt puntige grooves af met mooi klaterende fills die lekker over de complexe backingtracks vallen. Op de DrumDrieDaagse behandelt hij alles over drummen anno 2017. Mede mogelijk gemaakt door Zildjian.

Jan Wolfkamp
Een drummer die al jaren meeloopt in het theatercircuit en die hele andere kant van het vak kan laten zien. Werd bekend met zijn Pads Alloud project. 

Binnenkort maken we meer namen bekend! 

Natuurlijk zijn ook weer een heel aantal van de vaste docenten van Music Station en Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijk zelf! 
 
Inschrijven kan dus al, maar betaling vragen we pas te doen in mei; dan is het programma helemaal bekend.

Klik hier voor het inschrijfformulier: www.drumdriedaagse.nl 
DE CLINICS EN DE LESSEN
Tijdens de DrumDrieDaagse volg je zes clinics van topdrummers. Na de clinics blijven 1, 2, of 3 groepen van 6 personen in de café-zaal zitten, om nog in workshopvorm door te gaan met de drummer die een clinic gaf. De overige deelnemers verdelen zich in groepen van zes over de ruimtes van Musicon om les te nemen in privégroepjes bij de diverse docenten. Dat zijn steeds lessen van 45 minuten. 
De indeling van de groepjes van zes vindt zoveel mogelijk plaats op basis van leeftijd, ervaring en niveau.

AVONDACTIVITEITEN
De avondactiviteiten zijn facultatief, maar wel erg leuk als je erbij kan zijn! Gratis toegang voor deelnemers. 

Wil je meer weten? Stuur een mail naar d3d@k18.nl   
DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station en wordt mede mogelijk gemaakt door Zildjian, Roland en Pearl.
Klik hier voor het inschrijfformulier: www.drumdriedaagse.nl
DrumDrieDaagse 2017
augustus: vr-za-zo 11-12-13, Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag
Locatie: Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag
DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station en wordt mede mogelijk gemaakt door Zildjian, Roland en Pearl.

 


Nieuwe Theatertour van Cesar in 2016-2017 MASTERCLASS

Masterclass is een intiem programma voor jong en oud en iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van een bevlogen muzikant.
Voor beginnende tot gevorderde drummers en natuurlijk voor de liefhebbers.
In het jaar dat Cesar 50 jaar op Zildjian bekkens, 40 jaar op Pearl drums en 45 jaar bij Golden Earring speelt, komt hij met een twee uur durende reis door de drumwereld. Op zijn bekende levendige en humoristische wijze verteld en gespeeld.

Wat komt er zoal aan bod?
Tips & Tricks.
Oefenen met een band spelen, soleren, onafhankelijkheid en de Mӧller-methode waarbij je 3 tot 4 keer zo lang en snel kunt spelen.
En wat kun je beter niét doen?
Er staat een akoestisch en een elektronisch drumstel en misschien wil er wel iemand meespelen?
Na afloop zal Cesar signeren.

wokken

-------------------------------------------------------------------

Drum3Daagse 12-13-14 augustus 2016

-------------------------------------------------------------------------

The beat Behind Golden Earring

Bekijk de uitzending van de docu over Rinus en Cesar bij "het uur van de wolf" gemaakt door Marcel de Vré

------------------------------------------------------------------------------

KERSTWORKSHOPS MET CESAR

------------------------------------------------------------------------------

Cesar Zuiderwijk bij Gijs

theatershow & Earring - 11 november 2015 08:42

Cesar Zuiderwijk trekt de theaters in om te vertellen over zijn carrière als drummer van Golden Earring. Hij is te gast bij Gijs 2.0.
UITLAATKLEP
Tijdens de voorstelling vertelt Zuiderwijk niet alleen over zijn drumcarrière, maar ook over wanneer het allemaal begonnen is. Hij heeft zelfs zijn eerste drumstel nog: "Mijn vader overleed toen ik dertien was en ik had een uitlaatklep nodig. Ik vond een paar oude stokken en ging naast de radio meedrummen met de muziek. Eigenlijk ben ik begonnen met gitaarspelen, maar ik hoor niet wanneer iets vals is. Drummers kunnen niet valsspelen."
DRUMWORKSHOP
Het is niet alleen Cesar die tijdens de voorstelling achter het drumstel kruipt. Het hele publiek krijgt drumstokken waarmee ze ritmische oefeningen moeten doen. Voorafgaand aan de show geeft Zuiderwijk ook nog een drumworkshop, waarbij het publiek vragen kan stellen over drummen. Want volgens hem kan iedereen leren drummen. "Het is een natuurlijke beweging. Net als wanneer je loopt. Dan heb je al een bepaald ritme te pakken. Je moet alleen even de coördinatie onder de knie krijgen". 
Beluister hier het hele interview met Cesar

bron: NPO 2 site

------------------------------------------------------------------------------

Cesar met Percossa speciale gasten bij de Nationale Taptoe 2015 in Ahoy

 

-----------------------------------------------------------------------------

Drummers repeteren voor afsluitingsact tijdens
ONE op Haags Just Peace Festival

21:00 uur – ‘BEATS FOR PEACE’: PLAYGROUND ZER0 FT. CESAR ZUIDERWIJK, KOEN HERFST & VERNON CHATLEIN
Playground Zer0 gaat hard, dat weet inmiddels iedereen in Den Haag en omstreken….maar op 19 september gaan ze nog veel harder! Special voor het ONE FESTIVAL gaan ze een samenwerking aan met de bekende (Haagse) drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring…wat heet bekend…een levende drumlegende!), Koen Herfst (terug van een wereldtour met Armin van Buuren) en de Curaçaose meesterpercussionist VERNON CHATLEIN (ex- Kuenta i Tambu). Stilstaan wordt onmogelijk tijdens deze spectaculaire afsluiter van het buitenprogramma: BEATS FOR PEACE!

Zie hier het item van Omroep West over hun eerste repetitie voor ONE:

----------------------------------------------------------------------------------------

De Wandeling: drummer Cesar Zuiderwijk drumt door

In het KRO-NCRV programma De Wandeling van maandag 14 september wandelt Sander de Kramer met Cesar Zuiderwijk.

Hij groeit op in Den Haag en begint op zijn dertiende te drummen. Zijn vader is dan net overleden en hij moet zijn agressie kwijt. Op augurkblikken en mayonaise-emmers zit de kleine Cesar urenlang te trommelen. Ook de buren worden er gek van, maar juist die buren vragen hem voor een invalbeurt bij het bandje René and The Alligators. En zo ontdekt hij, hoe bizar ook door de dood van zijn vader, noodgedwongen een passie waar hij nog altijd van geniet en succes mee heeft. Inmiddels heeft Cesar een ruim 50 jaar lange carrière als drummer, waarvan 45 jaar bij Nederlands succesvolste rockband: Golden Earring. “Het voelt als familie, het zijn een soort broers van me”.  In 1970 scoren ze met Radar Love een wereldhit, mede dankzij het opzwepende drumritme van Cesar Zuiderwijk. Naast de optredens met de Golden Earring heeft hij zijn eigen muziekschool waar hij les geeft en eigen theatershows. In zijn vrije tijd verbouwt de rockdrummer zijn eigen groenten en kruiden. “Ik vind dat iedereen moet weten waar iets vandaan komt en hoe het groeit. Je krijgt er dan ook meer respect voor, want het is zonde om eten te verspillen”. 

Bekijk hier de uitzending van maandag 14 september Cesar te gast bij het programma De Wandeling bij de KRO/NCRV

wandeling

-----------------------------------------------------Drum3Daagse 2015

----------------------------------------------------------------------

Kerstworkshop met Cesar

Ook in 2015 in de kerstvakantie diverse workshops, zowel voor beginners als voor gevorderden

Nieuw dit jaar: ook workshops voor de echte beginners, nog nooit achter een drumstel gezeten en wil je weten wat het is. Kom dan naar de absolute beginners workshops op zondag 27 december

----------------------------------------------------------------------

Nieuwe Speellijst "Drummoires": 2015-2016

-----------------------------------------------------------------------------------

Golden Earring 12 december 2015 FiveZero

Golden Earring viert 50-jarig jubileum in Amsterdamse Ziggo Dome

De legendarische Nederlandse rockband Golden Earring viert op 12 december zijn vijftigjarig jubileum in de Amsterdamse Ziggo Dome. Tijdens hun ‘Five Zero’ show passeert vijftig jaar onvergetelijke rock & roll de revue met wereldhits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’. Kaarten voor Golden Earring’s ‘Five Zero’ show gaan aanstaande zaterdag 31 januari om 10.00 uur in de voorverkoop.

Golden Earring wordt begin jaren zestig opgericht door de Haagse buurjongens Rinus Gerritsen (bas/toetsen) en George Kooymans (gitaar/zang). Als Barry Hay (zang/gitaar) en Cesar Zuiderwijk (drums) zich eind jaren zestig bij hen voegen, is de klassieke line-up van de band compleet. Al snel maakt Golden Earring internationaal furore. Met ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’ breekt de band wereldwijd door.

Vooral in de Verenigde Staten wordt Golden Earring geprezen om zijn volle, authentieke rocksound. Het klassieke album ‘Moontan’ uit 1973 wordt zelfs goud in de bakermat van de rock & roll. Met onder andere Led Zeppelin, ZZ Top en Santana tourt de band meerdere malen ‘coast to coast’ door de VS. Fast forward naar nu blijft de band grote artistieke en commerciële successen boeken. ‘Tits ’n Ass’ uit 2012 is het vijfde album van Golden Earring dat de hoogste positie in de hitlijsten haalt. In eigen land gelden de Haagse vrienden als de meest succesvolle band ooit, met maar liefst zestig hits op zak.

Wat in al die vijftig jaar Golden Earring onveranderd is gebleven, zijn hun spectaculaire liveshows en de rauwe energie die de mannen op de bühne ontketenen. Het vuur en de passie van de bandleden laait nog even hevig op als altijd. Zoals iedereen die op 12 december in de Ziggo Dome de ‘Five Zero’ show live meemaakt, aan den lijve zal ondervinden.

Voor kaarten ga naar www.ticketmaster.nl

-----------------------------------------------------------------------------------

Sandlane Sessie Cesar

Op 17 november heeft Cesar Zuiderwijk in Rijen (bij Breda) samen met zijn vaste opnametechnicus en producer John Sonneveld (bekend van Earring, De Dijk, Anouk en vele anderen) een avond lang studio-opnamen gemaakt, uitleg te geven, en in de regiekamer de mix afgemaakt.

Bekijk de 2 video's hiervan op de slagwerkkrant site

-----------------------------------------------------------------------------------

KERST VAKANTIE WORKSHOP MET CESAR

-----------------------------------------------------------------------------------

Verslag Zildjian-Day 16 november 2014

MC Cesar
De Zildjian Day 2014 werd door Cesar Zuiderwijk – ‘Ik ben vandaag de MC’ – aan elkaar gepraat; op de charmante, losse en relaxte manier die we inmiddels van hem gewend zijn. De Golden Earring-drummer heeft na vier avondvullende theatershows (en talloze losse events en projecten) voldoende materiaal om op elke situatie in te springen met een anekdote, een grapje, een drumgedichtje of gewoon een lekker stukje drummen (met een stel plastic worsten of gewoon met de stokken op een augurkenblik). MC Cesar verklaarde tussen neus en lippen nog even zijn nadrukkelijke liefde voor de hoofdrolspeler van de dag: ‘Ik speel al mijn hele drumleven, dus ruim vijftig jaar, op Zildjian. Ik ben maar één keer vreemd gegaan, en daar had ik meteen ontzettende spijt van. Dus drummers, doe dat niet, vreemdgaan. Ik zag mijn eerste Zildjian bekken in de etalage van een muziekwinkel, en was meteen verliefd. Dat is altijd zo gebleven.’

Zie Slagwerkkrant voor het hele veslag van deze dag.

-----------------------------------------------------------------------------------

Drum3Daagse 2014

Cesar zal ook dit jaar weer samen met de slagwerkkrant de Drum3Daagse organiseren in Musicon op 8 t/m 10 augustus 2014. Je kan je al opgeven op www.drumdriedaagse.nl .

Het docententeam bestaat uit de crème de la crème van de Nederlandse drummersscene!


• Jimmy van den Nieuwenhuizen is de vaste drummer van Van Velzen en MainStreet.

• Rick van Wort, een genadeloos snel opkomende drummer die furore maakt met Re:Freshed Orchestra en Jett Rebel.

• René Creemers, bekend van de Drumbassadors heeft nu ook een soloprogramma. Hij komt een clinic doen en natuurlijk maakt hij gebruik van zijn geweldige lesgeefcapaciteiten.


• Hans la Faille schreef geschiedenis bij Cuby & The Blizzards en Sweet d’Buster, en speelt nu met de Hans la Faille Showbizz Bluesband. De shufflemaster komt lesgeven in bluesdrummen.


• Percossa-slagwerkers: leden van deze percussietheatergroep laten die hele andere kant van het drummen zien: theatraal, met percussie uit alle hoeken van de wereld.


• En natuurlijk Cesar Zuiderwijk zelf, van wie je les krijgt in privégroepjes van zes en tijdens de clinics.


En het volgende vaste docententeam: Fred Cohen, Peter-Jan Eusman, Nienke Kollias, Dennis Boxem, Mark Eeftens, Sarah Lavinia Feenstra, Erk Willemsen, Tim Koning, Olaf Fase, en Gerben de Bruijn.


Het vrijdagavondconcert met de Hans la Faille Blues Band – 8 augustus 20.30 uur
Na een dag lang clinics en lessen volgen kan je 's avonds chillen met De Hans la Faille Blues Band ‘speelt een mix van r&b en blues, maar wel met een swingende inslag’, aldus La Faille. Deelnemers aan de DrumDrieDaagse kunnen hier gratis bij zijn. Voor andere concertbezoekers is de entree € 7,50. 

De zaterdagavond sessie met The Smart – 9 augustus 20.30 uur
Vrijdag en zaterdag maken de bandcoachinglessen van Sarah Lavinia Feenstra deel uit van de DrumDrieDaagse. Ze doet dat met de onvermoeibare leden van haar geweldige band The Smart. In die twee dagen werkt ze toe naar de zaterdagavond sessie waar de band de drummers van de DrumDrieDaagse op het podium begeleidt. Natuurlijk weer gratis toegang voor deelnemers. Je vrienden en kennissen kunnen erbij zijn voor € 7,50

-----------------------------------------------------------------------------------

Verhuisbericht Cesar Zuiderwijk Musicstation

Cesar zal hier privelessen en workshops geven.

Wilt u een workshop van Cesar voor uw gezin, familie of bedrijf (kan ook op locatie, max. 30 personen), neem dan kontakt op met mij: info@musicstation.nl

Voor kinderen (bv. verjaardagsfeest) hebben wij een speciale workshop.

-----------------------------------------------------------------------------------

DE KLAPSTOK

Muzikale uitstapjes met Nederlandse drumlegende

Alkmaar – Nooïzer is al jarenlang vertegenwoordigd in de binnenlandse- en buitenlandse sportwereld. Van voetbal, tennis, hockey, volleybal, basketbal tot atletiekwedstrijden en marathons. Uitstapjes naar de muziekwereld worden echter in mindere mate gemaakt. Daar is sinds afgelopen weekend verandering in gekomen. Niemand minder dan de Nederlandse drumlegende “Cesar Zuiderwijk” heeft de Nooïzers omarmd in zijn nieuwe theatertour.

Voor meer info over de klapstok zie de website van Nooïzer

Cesar Zuiderwijk en Nooïzer
Zoals eerder aangegeven heeft Nooïzer weinig muzikale uitstapjes gemaakt. Wij zijn daarom bijzonder trots op het feit dat een muzieklegende als Cesar Zuiderwijk gebruik maakt van de Nooïzers. Voor de tour zijn speciale Nooïzers gefabriceerd zodat het perfect aansluit op de voorstelling. In plaats van de klassieke vierkante vorm zijn er door middel van stansen unieke drumsticks gemaakt. De Nooïzers zijn identiek aan de drumsticks die Cesar gebruikt tijdens het drummen. Het aanwezige publiek ontvangt een Nooïzer en zal betrokken worden bij de voorstelling. Cesar neemt iedereen mee op een muzikale reis door de tijd en mede door de “Nooïzer drumsticks” zal het publiek een aandeel hebben in de voorstelling.

Tijdens de pauze krijgt u allen een "klapstok" waarmee wij samen na de pauze mee aan de gang gaan, na afloop van de voorstelling signeer ik bij de mechandisch stand van Hans uw dvd, drumstok en klapstok

Voor meer info over de klapstok zie de website van Nooïzer

------------------------------------------------------------------------------

Cesar Zuiderwijk - Drummoires

Als je bij een band gaat kijken blijf je soms achter met vragen. Nu worden
ze beantwoord!
Dus vraag, vraag vraag...

Gemiddelde tussen een masterclass en een theatervoorstelling. Een interactief
programma voor alle leeftijden en iedereen.
Naast de voorstelling Drummoires
is er voor elke bezoeker de mogelijkheid om een door Cesar gegeven workshop
bij te wonen. Deze vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling.